Mina tankar om miljöfrågan


Det går inte att arbeta inom textil- och modebranschen utan att tänka på miljön och den negativa effekten av skönhetsideal. Personligen så är detta mina hjärtefrågor. Alla ska kunna få klä sig i välsittande plagg och alla ska ha möjlighet att göra bra och informerade val när de köper nytt.


Att få sina kläder lagade eller ändrade är ett bra sätt att spara på miljön. Dessutom är det väldigt kul att få ett favoritplagg räddat och det är något jag verkligen tycker om att hjälpa till med.


Att göra medvetna val när man handlar är svårt. Man ska tänka på materialets hållbarhet men också designens, är det här något jag kommer trivas i flera år framöver? En av mina tjänster som jag verkligen brinner för är ”Stilrådgivning med garderobs-optimering”, det är ett unikt tillfälle att analysera just Din personliga stil och preferenser när det kommer till material. Att få komma hem till en kund och verkligen hjälpa till och utbilda kring detta är fantastiskt. Jag tror att den här tjänsten kommer hjälpa Dig att göra bättre val i framtiden och slippa ha en garderob fullproppad med kläder som inte används.


Anledningen  till att jag valde att gå vidare i min utbildning med skrädderi istället för mode är att jag tror på plagg skapade för en individ. Jag tror att ett plagg som du har noggrant valt ut tyg till, du har gått på flera provningar för att få den absolut bästa passformen på, är ett plagg som kommer älskas, lagas och ärvas länge. Och det är vad hållbarhet är.

Idén om att det är vi, konsumenten, som ska passa in i kläderna och inte kläderna som ska passa oss är en företeelse som jag tar avstånd från. Alla personer kan ha alla sorters kläder på sig och trivas. Det som spelar roll är material och passform, inte din vikt och kroppsform, punkt!


/Alice H


Alice Hedström

klänningsskräddare


Jag vill vara ett medium för att andra ska få uppnå sina drömmar och förhoppningar inom det textila. Att kunna vara till hjälp är något  som verkligen gör mig glad.


Kontakt


Adress:

Kungsbrostrand 15A, Stockholm


Email:

alice@ateljehedstrom.se


Telefon:

072-2232237


Copyright © All Rights Reserved